Cikkek

Csillag születik

Értékelés:
(1 szavazat)

Matthew Smith neve valószínűleg egy Spectrumosnak sem ismeretlen. Ő írta – többek közt – a Manic Minert és a Jet Set Willyt. A Manic Minert, ami az egyik legikonikusabb Spectrumos játék és aminek számos remake-je és nem hivatalos kiegészítője látott napvilágot az elmúlt 30+ évben. Na de kezdjük az elején...

Smith 1966-ban született Londonban. Első számítógépét karácsonyra kapta 1979-ben, ami egy Tandy TRS-80 volt. Erre irt is egy Delta Tower One című Galaxian klónt, amiből Smith szerint kb. 50 példányt adott el a kiadó, ami jónak számított akkor (1980-ban vagyunk!). Matthew csak este tudott dolgozni a gépen, mert a TRS-80 mindig elszállt, ha valaki bekapcsolta a teafőzőt.

Második kiadott játéka a Monster Muncher volt, ami VIC-20-ra készült BASIC-ben.

 

A Miner Willy franchise

1983-ban a Bug-Byte cég megbízta Matthew-t 3 Spectrumos játék írásával. A cég adott neki egy ZX Spectrumot, amin fejleszthetett. Az első játék a Styx volt, 16K-s Spectrumon futott és 5.95 GBP-be került. A játék célja: eljutni a kijárathoz, miközben szörnyek próbálnak elkapni minket, akiket le lehet lőni. A játék nagyon sikeres volt, Smith-nek 30.000 GBP-t hozott, a Bug-Byte pedig nekiadta a Spectrumot.

Folytatás az Enterpress Magazin 2019/3-4. számában

 

Tovább a kategóriában: Entersnake »

Keresés

Blog kategóriák

Legfrissebb cikkek

Kapcsolat

Enterpress Magazin

info@enterpress.news.hu

enterpress.news.hu

Copyright © 2020 Enterpress Magazin. Minden jog fenntartva! - Webdesign : Matusa István

Keresés