18 június 2015

Enterprise 128 30. születésnap

38735

Rendszeres látogatója vagyok retro rendezvényeknek, viszont Enterprise találkozón most voltam először. Az apropóját az adta, hogy 1985 május 20-án, azaz három évtizeddel ezelőtt került a boltokba az Enterprise 128Kb-os változata! Nagyon rohan az idő...

Hihetetlen, hogy lassan harminc éve volt, hogy megkaptam az első számítógépem, egy Enterprise 128-at. Családias, jó hangulatú összejövetel kerekedett. Soha nem látott hardver relikviákkal lehetett ismerkedni. Többek között az Enterprise 128 továbbfejlesztett változatával, MIDI illesztővel, Interface kártyával, MICROTEAM RAM bővítős turbó EXDOS-al. Volt egy FPGA alapú MSX klón, teszteltük Pear ZX Spectrum Emulátor kártyáját.

A szoftveres bemutatókon egy csomó dolgot tanultam a kedvenc gépem működéséről. Jó volt olyan arcokkal élőben beszélgetni, akiket nick névről régóta ismerjük egymást. Külön öröm volt, hogy két külföldi vendég is el tudott jönni a szülinapra.Bruce Tanner (az IS-BASIC fejlesztője) és Jörn Mika (Prodatron) a SymbOS operációs rendszer fejlesztője. Köszönjük, hogy meglátogatták kis hazánkat! Köszönjük a dedikálásokat!

További kellemes meglepetés volt az Enterpress újság jubileumi különszáma, köszönet érte Matusa Istvánnak! Nagy köszönet ZozoSoftnak és az Enterprise Forever fórum lelkes csapatának a meghívásért és a szervezésért! Enterprise torta is volt, melyet Lacikának köszönhettünk! Remélem, találkozunk jövőre is!

SzörG

Kapcsolat

ENTERPRESS MAGAZIN

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Támogatás

 Ha úgy gondolod, hogy szeretnéd anyagilag támogatni az ENTERPRESS újságnak és ennek a portálnak készítését, itt megteheted:


de a Patreonon is támogathatsz minket:

Hivatalos Facebook oldal